Vi har arbetat professionellt med Mercedes-Benz personbilar sedan 1985. Självfallet har vi lärt oss en hel del under den tiden som sitter i ryggmärgen när ett problem ska lokaliseras.

Till de modeller som introducerats efter -83 har vi full tillgång på reparationsanvisningar, systembeskrivningar, kopplings- och felsökningsscheman. De mest gångbara specialverktygen finns också på plats, om än något dammigare än när det begav sig. Till basmodellerna är vår tillgång till mätkablar tämligen fulltäckande med många egentillverkade som kompletterar våra önskemål om att kunna mäta där vår erfarenhet säger att det underlättar för att ställa en precis diagnos.

Till modeller introducerade före 1983 har vi en betydande mängd information i pappersform, som var det som gällde på den tiden. Valda delar finns i digital form genom dagens tekniska informationssystem. Dock är det långt ifrån komplett. Om du beskriver de problem som du vill ha hjälp med och hur de yttrar sig så ger vi dig besked från fall till fall om vi tycker att det går att genomföra ett fackmannamässigt arbete.

Felsökning av motorstörningar

Om du har problem med motorgången, startsvårigheter varm eller kall, kraftförlust eller bränslesammansättningsfel, ”avgas 2:or”, så är vi helt rätt verkstad för dig. Vi förfogar över en Sun SMP 4000 motoranalysator. Om du ska felsöka en motor från förr är en motoranalysator ett absolut krav. Nu för tiden ser man helt naturligt inte dessa instrument speciellt ofta på verkstäderna. Vi använder vår flera gånger i veckan. Inte bara på äldre motorer, även på fullt moderna motorer går vi ofta utanför boxen med denna.

I dag precis som när dessa bilar var bruksbilar ser vi tyvärr allt för ofta att andra verkstäder åtgärdat symtomen i stället för orsaken när det gäller fel på bränslesammansättningen. Vi lovar dig att vår snart 40-åriga erfarenhet av felsökning av äldre motorer kombinerat med vår SMP och en betydande fingertoppskänsla är en både tung och vinnande kombination. En och annan räv bakom örat har vi också…

Reservdelar till äldre Mercedes

Eftersom vi fortfarande regelbundet arbetar med 80- och 90-tals Mercedes så lagerför vi en betydande mängd reservdelar till dessa. Basen ligger på broms, chassie, fjädring och motorstyrning, men även bränslesystemet och nivåreglering behöver inte skämmas för sig på lagerhyllorna.