Under Service > AMG finner du information om hur vi arbetar med underhållet av din AMG.

De hos oss vanligaste reparationsarbetena på AMG rör fjädringssystemet, motorer, kraftöverföringen och bromsar. Tillgången på reservdelar utanför de som Mercedes tillhandahåller är ytterst begränsad med undantag för bromsutrustning. Om det är så att du har köpt en AMG för att ta den till gränsen på bana avråder vi dig bestämt från eftermarknads bromsutrustning.
Alla reparationer följer de anvisningar som tillverkaren har fastställt rörande omfattning och anpassning gentemot tekniknivån på de nya reservdelarna.

Vi felsöker din AMG med Mercedes original diagnosutrustning. Detta är i de flesta fall ett absolut krav då flertalet universalutrustningar inte kommunicerar med drivrutinerna i en AMG och en universalutrustning inte klarar av att uppdatera det aktuella systemet efter reparation som har förändrat tekniknivån i komponenten. Vårt reservdelssystem ger oss full inblick i de aktuella tekniknivåerna.

Vi genomför en reparation efter att vi själva har ställt en diagnos om vad som behöver göras och hur det ska genomföras. Detta är inte förhandlingsbart.

Om du beskriver dina problem som: ”Motorn missar lite vid kick-down från 7:an till 6:an i 220 km/h” hänvisar vi dig till en verkstad med en chassiedynamometer, ”rullande landsväg”, exempelvis ett av Mercedes AMG-Center. Där kan problemet felsökas utan att riskera livet på varken personal eller medtrafikanter och med bibehållet körkortsinnehav.