När det kommer in bilar för felsökning och reparation som vi inte har skött underhållet på tvingas vi ofta konstatera att det sitter filter av fel utförande monterade. Luft-, bränsle- och kupéfilter är överrepresenterade. När det gäller kupéfilter är det mer regel än undantag.

Om du ger oss förtroendet att leverera dina filter så ser vi och vårt reservdelssystem till att du får delar som passar, är av rätt utförande och med rätt egenskaper. Ju nyare din Benz är desto viktigare blir det. Monterar du ett luftfilter med fel egenskaper i en bil som uppfyller avgasspecifikationerna Euro 5 eller Euro 6 så kan du räkna med ett antal lysande varningslampor och risk för följdskador på partikelfiltret. I en AMG är risken för dyrbara motorskador överhängande.

Vårt lagerförda utbud av filter är riktigt brett och täcker tidsspannet från början av 80-talet fram tills idag. Eftersom vår verkstad jobbar mycket med Mercedes AMG- modeller så är lagerhållningen även till dessa både bred och djup. Förutom luft-, bränsle-, olje-, växellåds- och kupéfilter erbjuder vi dig ABC- och hydraulikfilter samt luftfilter till luftfjädringens kompressorenheter.