Bensin

När det gäller tändstift så har vår verkstad nördat till sig ordentligt. Det gynnar dig som reservdelsköpare på ett betydande vis. Vi levererar uteslutande OE-stift som vi söker fram på Mercedes original reservdelsnummer. När du köper tändstift av oss så får du exakt det stift som din motor är konstruerad för att gå på. Ju nyare, eller extremare, Benz du har desto viktigare är detta. Enda skillnaden från originalhandeln är att vi levererar i tillverkarens förpackning. I de flesta fall är vår prissättning betydligt under både originalhandeln och övriga eftermarknadsaktörer.

Ett gott råd: momentdra alltid tändstiften. Då hamnar elektroderna på rätt position i förbränningsutrymmet. Detta är ett absolut krav när det gäller CGI-motorer, där du annars får svåra motorstörningar. Återanvänd därför aldrig ett stift som varit monterat i en CGI.

Om du behöver tändkablar till din Benz så kan vi med säkerhet hjälpa dig. I de flesta äldre motorer så går det att byta del för del i den kompletta tändkabeln, givetvis under förutsättning att du har en originalkabel, och det blir självfallet billigare än att byta en komplett sats. Om du trots detta vill köpa en sats med tändkablar så har vi de vanligaste varianterna hemma.

Fördelarlock, rotorer, positionsgivare, tändstiftsresistorer och tändspolar är vi i princip fulltäckande på i vår lagerhållning. Även du som åker äldre V8, V12 eller AMG med eller utan kompressor / turbo slipper gå tomhänt här ifrån. 

Diesel / CDI

I de flesta fall kan vi direkt från hyllan leverera rätt och passande glödstift till din Mercedes-Benz personbil. Givetvis även här uteslutande OE. Detta gäller även de varianter som har keramiska glödstift. Till de nyare CDI-motorerna har vi även de för oss vanligaste förglödstyrdonen lagerförda.