Aktiva förarhjälpmedel är inget som vi arbetar med dagligen. Systemen är djupt integrerade i både chassiesystemen och drivlinan. Genom våra systemteknikerkompetenser har vi därför genomfört de utbildningar som krävs och finns.

Vi förfogar över en betydande mängd utrustning för att kalibrera de olika systemen, dock inte alla. I ärlighetens namn så är det bara ett fåtal av de auktoriserade verkstäderna i landet som gör det, så vi tycker inte att vi behöver skämmas allt för mycket.

Vid din förfrågan får du ett besked om vi ligger i komfortzonen för att arbeta med just det systemet som du har problem med och om vi har den utrustning som krävs. Självfallet diagnostiserar och kalibrerar vi dina aktiva förarhjälpmedel med Mercedes original diagnosutrustning. Vår kompetensnivå säkerställer access för mjukvaruuppdateringar även till helt eller delvis autonoma system.

Några exempel på aktiva förarhjälpmedel:

 • PTS – Parkeringshjälp. Indikerar hur långt det är till hinder framför, bakom och vid hörnen på din bil.
 • Active Parking Assist – Aktiv parkeringsassistent. Efter att du aktiverat funktionen att du letar efter en parkeringsplats meddelar bilen dig när den har hittat en nog stor plats. Om du godkänner förslaget parkerar bilen helt automatisk åt dig.
 • Lane Keeping Assist – Körfälts assistent. Om du håller på att lämna körfältet du åker i vibrerar det i ratten för att varna dig.
 • Active Blind Spot Assist – Dödvinkel assistent. Varnar dig för bilar eller hinder i din döda vinkel.
 • Backkamera – Visar dig hur det ser ut bakom bilen och var bilen kommer att hamna med det styrutslag du har. Om du har ”Bird View” så visas även hinder vid sidan om och framför bilen i 360° . Bilden här ovan visar en backkamera med ”Bird View”.
 • Trafic Sign Assist – Vägmärkes assistent. Indikerar gällande hastighetsgräns, omkörningsförbud ETC.
 • Attention Assist – Trötthetsvarnare. Systemet analyserar dina ögon- och rattrörelser och meddelar dig när det är dags att ta en paus.
 • Intelligent Light System – Automatiskt helljus. Du kör med helljuset på hela tiden. Systemet bländar av och anpassar belysningen till rådande förhållanden och dina medtrafikanter.
 • DISTRONIC – Adaptiv farthållare. Förutom att hålla inställd hastighet håller systemet även önskat avstånd till bilen framför.
  Finns även som DISTRONIC +. Om du har en Mercedes med DISTRONIC + framför dig som nödbromsar så nödbromsas din bil automatiskt om systemet är aktiverat.
 • Pre-Safe. En kombination av olika hjälpmedel. Ett är den aktiva bromsassistenten som varnar dig om en kollision är oundviklig och lindrar verkningarna genom att nödbromsa bilen, stänga fönster och taklucka, föraktivera bältessträckarna och förkalkylera hur mycket, och vilka, airbags som behöver aktiveras.
 • Mörkerkörnings assistent. Varnar dig för människor eller djur på eller bredvid vägen före de syns i belysningen.
 • Intelligent Drive System. En kombination av olika hjälpmedel och varningssystem. Fotgängaridentifiering och vägkorsningsassistent, båda med nödbromssystem, ingår tillsammans med flera andra system.