Fjädrar

Vårt lager av chassiefjädrar är mycket omfattande. Till modellerna W 124, 126, 201 och vissa varianter av 202 levererar vi eftermarknadskvalitet av den orsaken att det inte går att konkurrera med de stora eftermarknadskedjorna annars. Vi vill dock peka på den stora skillnaden att vi importerar våra fjädrar själva ifrån Tyskland. Dessa stämmer mycket bra med Mercedes olika specifikationer. Innan vi började importera själva så hade vi enorma problem med eftermarknadsfjädrar levererade av svenska grossister. Inte sällan fick vi schimsa om fjädern både två och tre gånger för att få rätt konstruktionshöjd.

Till övriga Mercedesmodeller lagerför vi enbart OE-kvalitet för försäljning över disk, och original som är avsedda för vår egen verksamhet. S-klass W 140 vill vi informera dig lite extra om. Det finns ingen fjäder utom original / OE som håller, tro oss!

Att byta chassiefjädrar är alltid förknippat med dyra specialverktyg och betydande risker. Vi hoppas därför att du vill överväga att låta oss byta fjädrar på din Mercedes. Du kommer att bli förvånad över hur prisvärd vår verkstad är på fjäderbyten.

Bakfjädrarna till ML W 163 finns ju som bekant inte att köpa lösa original utan enbart som kompletta fjäderben. Vi lagerför lösa eftermarknadsfjädrar till dessa under förutsättning att din ML inte är utrustad med reservhjul på bakluckan.

Luftfjädring

Bakre luftfjäderbälgar till S 211 finns lagerförda även i eftermarknadskvalitet. Till S-Klass W 220 och E-Klass W/S 211 med Air-Matic kan vi med kort framförhållning leverera OE fjäderben och bakre fjäderbälgar. Till W/S 211 med Air-Matic finns även reparationsfjäderbälgar så att du slipper demontera bakvagnsramen vid bytet. Dessa måste bytas parvis. Vi lagerför även de vanligaste kompressorenheterna, reparationssatser för rören, nipplar och monteringsdetaljer.

ABC

Om din SL, CL eller S-Klass är utrustad med Active Body Control eller Magic Body Control så kan vi, till vissa modeller, via våra Tyska leverantörer leverera även eftermarknadskvalitet på fjäderben och pumpar. Fast i ärlighetens namn så tycker vi att både privatpersoner och allbilsverkstäder grundligt bör överväga om ABC är något som dom ska arbeta med.

Vårt reservdelssystem säkerställer att just din Mercedes utrustas med de fjädrar eller fjäderben som passar den variant, chassie, tekniknivå och utrustningskombination som är aktuell.